Den magiske verden av viner fra dagligvarebutikk.

Det beste og det verste av Gross Out.

Blackjack Ranch 2007 & # 8220; Double Down & # 8221; Syrah.

Santa Barbara County, CA, 14,9% ABV.

$ 6 pa Oakland, CA, butikk 12. juli.

Denne vinetiketten slo meg som veldig lovende, men det var noen dager for jeg endelig smakt noen. Selv umiddelbart etter apningen virket det ganske bra, og begynte a lufte raskt til moden frukt av mork kirseb r og plomme, jordaktig sort pepper, med finbalanserende syre. Jeg smakte ikke etter det for den tredje og fjerde dagen var apen (fortsatt i samme flaske med bare korken fast i toppen), og det var da fortsatt rimelig bra.

Det var et par uker senere, men for jeg matte apne en flaske over en kveld og vurdere det litt. Denne flasken slo meg som mindre imponerende enn den forste jeg apnet. Mens det viste lignende smaker, var vinen litt mer enkel og kjedelig, mindre kompleks og livlig. Det var ogsa godt fra forste helling, men mer fullstendig myknet og apnet etter 2 & # 8211; 2,5 timer i en karaffel. Selv om jeg kritiserer den andre flasken sammenlignet med den forste, tror jeg det er fortsatt veldig bra for prisen.

Noen dager senere behovde den lagrede enkeltglass, skruehettflasken fortsatt litt luft for a komme frem og integrere. Selv om det var ganske moden og fyldig, viste det seg fint avgrensede smaker av mork rod og mork lilla / sort plomme, mork kirseb r / traneb r, tj re / lakris, litt sort pepper og eik. Det kan v re enda bedre enn pa den forste natten. Likevel, jeg vil gjette at denne vinen er i topp, eller til og med litt forbi, og du bor ikke vente lenge pa a drikke den.

Om denne vinen skrev Seedboy: At Syrah er et fint, kaldt klimaeksempel med mye liv igjen pa den.

Expat, elsker av torr, jordisk og tannisk rod, kommenterte: Jeg hadde Blackjack i kveld. Noyaktig hva jeg trodde det ville v re – en godt laget, sirupaktig, kjottfull syrah. Jeg tror Seedboy og B-dub er litt mer veldedige enn jeg er. For meg var det litt tot og jeg fant det ikke helt balansert fordi det manglet syre- og tannin-ryggraden for ganen min. Jeg sippte den mens du griller en topp morbrad over eik, og det var en fin cocktailvin. Med biffen manglet det strukturen jeg onsket. Bottom line, dette er en vin de fleste vil v re veldig fornoyd med og til denne prisen er det en god avtale. Jeg beklager pa forhand for a hores ut som en pompos a **, jeg liker bare mer jord og funk i mine rode.

Her er jeg uenig med Seedboy at den har mye igjen, og med Expat at det ikke var nok syre. Imidlertid er jeg enig med Expat at det ikke var mye tannisk struktur. Dine tanker?

PS! Jeg sa ogsa en sak eller to av 2008-flasken av denne vinen. Har noen provd det?

Post navigasjon.

Legg igjen et svar Avbryt svar.

2010 er na ute og i butikkene! Et merkbart (og positivt) skift i stil til litt mer opprettholdt, med interessante blomsteraromaer. Flott kjop pa $ 5 (Santa Rosa-butikk), med 10% rabatt pa rabatt og jeg lastet opp pa dette og 2012 Blackjack & # 8220; 21 & # 8221; chard i dag.

Folk bor se noye pa etiketten, fordi flasken jeg kjopte fredag pa Pleasant Hill var en 2008.

Jeg likte dette og kjopte 2 saker. Jeg har smakt mye Syrah i 20-40 prisklasse fra forskjellige kilder, men kjopte aldri en flaske, og fant dem vanligvis sterke med en sterk ettersmak. Jeg kan sette pris pa en austere cabernet, men Syrah smaker ikke rett pa meg uten noe frukt. Sa, for 6 dollar kunne jeg ikke v rt mer glad for a legge opp pa dette. Jeg foler at det er en vin med 20-40 grader med noen egenskaper som kan forhindre at den vises der, men for meg er det perfekt arets kjop.

Noen fa flasker av dette dukket opp pa Olympia-butikken denne uken. Ogsa $ 6.

Noen fa tilfeller pa Silverdale butikken ogsa. Overraskelse! Jeg kjopte ingen.

Jeg apnet en flaske med lunsj i dag. I gar kveld hadde jeg laget en svinesteg i chipotle-saus. Ganske velsmakende, hvis det er ganske krydret. Til lunsj onsket jeg en bonne burrito *, sa jeg kastet en sammen, med noen av chipotlesausen ogsa. Jeg tenkte pa a apne en flaske av bestefareklokke Zinfandel, som vi er ganske glad i, men besluttet pa Double Down i stedet.

Jeg var veldig fornoyd. Fruktig og robust, det sto godt opp til burrito. Og den smoky smaken gikk virkelig bra med chipotle-sausen. Eller sa brot chipotlesausen smoky smaker i vinen, jeg er ikke sikker pa hvilken, men de gikk vakkert sammen. Jeg gleder meg til a ha litt mer med en annen burrito, denne gangen med noen av de resterende svinekjott og guacamole.

* I dette tilfellet, bonner (frijoles refritos), granulert hvitlok, chilipulver, Tillamook middels cheddarost, chipotlesaus og romme.

Old World er makrobeskrivelsen av det jeg liker med torr og jordisk som komponenter i den stilen. Jeg setter pris pa lettere bodied viner sa lenge de ikke er fruktige. avslor jeg vil v re oppmerksom pa dine kommentarer, selv om jeg tror jeg allerede har v rt.

For vannet og andre fans av den restrained stilen, er det to produsenter pa Central Coast som lager mer Old World style vin & # 8211; Caparone og Fratelli Perata. Bade familieeid, sma vinprodusenter og superkule mennesker. Deres viner er kjempefint. Hvis du smakt Caparone blind, blir du overrasket over a hore at det var innenlands. Hvis noen vet om noen California eller til og med innenlandske produsenter av torr, klassisk / gammel verdenstilvin, jeg elsker a fa noen navn. Jeg tror jeg leser NY Times artikkelen, men min erindring er at den fokuserte pa Napa Vinprodusenter og ikke overraskende de var alle ganske dyrt.

Wind Gap, Idlewild, bare noen fa.

Jeg trodde det var mer sorlige kyst. Det var artikkelen om effekten Parker har / hatt pa viner.

Jeg opplevde det samme & # 8220; funk & # 8221; som Carnehumana, men bare pa natt en. Jeg har besokt denne vinen de siste tre dagene. Dag 2 flot de fleste av funkene og alkoholen var litt mer integrert og frukten litt mer ren. Dag 3, fortsatt anstendig, men mer sirup-y. Jeg kan ikke riste det faktum at finishen pa denne vinen rlig minner meg om kirseb rkoks & # 8230;

Jeg synes a v re i Expat / Goulie leiren pa denne. For mye alkohol, ikke nok tannin og over moden frukt. Den har en interessant funk som jeg forbinder mer med Pinots. Ok, men jeg vant ikke a kjope mer. Jeg likte kommentaren om muskelbilen, som da jeg forst sa etiketten, det var min konnotasjon, Vegas / Hot August Nights, etc. Det var et visuelt pass for meg til jeg leste kommentarene og syntes det var verdt et forsok bare for a se hvor jeg passer inn med kommentatorene.

Old World, earthy, dry, funk & # 8211; all kattner til meg. Brystet dunker for deg.

Jeg hadde faktisk bare litt mer av denne stoppede vinen med en eik grillet Durham svinekotelett. Det smakte enda sotere enn jeg husker. Det er ikke en stil som jeg liker, med mindre det er veldig godt laget (dvs. Turley). Og til og med da i sma mengder for et maltid. Dette foles litt clunky & # 8211; som en muskelbil med massevis av strom, men ingen handtering eller veibrytelse.

thegouliekid & # 8211; er du pa Central Coast?

Drikker du turley Aldri hatt en flaske, sa jeg kan ikke forholde seg.

Jeg pleide a tilhore Turley-vinklubben, som du matte v re pa venteliste for, og deretter fikk en tildeling & # 8221 ;! Hva en markedsforing svindel, men det virket for krasj. Min smak endret seg og lommeboken min ble sa jeg blaste dem av ar siden. Det er godt laget vin, men sv rt tungt overlevert med hoye alkoholnivaer. Ikke balansert etter min mening, ikke bra med hovedretten mat og hardt pa systemet hvis du har mer enn et glass eller to. $ 50 til $ 75 for en sirupaktig mening, det er ikke verdt det. Imidlertid introduserte de meg til Charbono som jeg elsker, og de gjorde en fin tannisk Petite Sirah.

Verdt a peke ut, det er en rekke nye produsenter som gar for & # 8220; gammel verden & # 8221; stil. Dette ble dekket godt i den NYTIMES-artikkelen om & # 8220; parker-effekten. & # 8221;

Nei, i Sacramento (Rocklin teknisk), men tilbrakte 30 ar i Venezia, inkludert 6 ar med Santa Barbara for et territorium.

Hei der var jeg umiddelbart begeistret for a se denne vinen som Robert Parker har gitt anerkjennelse til Blackjack, pluss de ble fremhevet i filmen Sideways. (Tilfeldigvis kjorte jeg i vingard pa fredag)

Nar det er sagt, fordi det er en fruktbombe, var det altfor varmt i glasset, og selv om det var silkeaktig og sirupaktig (per kommentar ovenfor) folte jeg at alkoholen var for mye.

Vil prove en annen flaske og slappe av!

Hilsen GoulieKid og velkommen til kommentarer! Hores ut som om du er i samme generelle n rhet som Expat.

Glad for a v re her, og mange takk! Ser frem til gode samtaler!

Sa expat er min fyr, va?

Kunne v rt. Jeg overbeviser sikkert, men jeg tenker pa deg som en gammeldags fiende og en ekspedient som liker fullfylt, torr, jordisk, tannisk, men ikke nodvendigvis gammel verden. Sa, masse overlapping, antar jeg.