Best Mortising Jig?

Best Mortising Jig? (stilling # 115917)

Jeg bestemte meg for at jeg ikke kan rettferdiggjore en kommersiell festejakt enna (jeg tror at Wood Rat er veien a ga) sa jeg endelig kommer rundt for a lage en. Jeg trenger a lage loddinger i endene av brettene sa vel som rette stykker og kanskje sporadisk buet. Jeg har smalt det ned til disse to:

David Lehmans Self-Centering Jig (FW mai / juni ’07)

Michael Fortunes 3 Way Jig (FW mars / april ’08)

Hva er dine favoritt mortising jigs og hvorfor ??

(post # 115917, svar # 1 av 29)

(post # 115917, svar # 2 av 29)

Jeg bruker Router Wizard fra Eagle Jigs. Hvis du gar til EagleJigs.com, er det noen videoer som demonstrerer det.

Men hvis du har et godt gjerde pa ruteren, fungerer det ganske bra.

(post # 115917, svar # 3 av 29)

Ok, forst og fremst er jeg ikke en produksjonsvirker, jeg betrakter meg selv som en hobbyist. Alt over $ 200 (spesielt for noen plexiglass, aluminium og kryssfiner) virker ganske bratt. Det jeg spor er ut av alle de mortising jig planene som har blitt publisert i blader de siste arene, er det en du har bygget og elsker a bruke.

(innlegg # 115917, svar # 9 av 29)

Litt off-topic og kanskje litt av en hijack, som jeg appologize pa forhand:

Pat, jeg legger merke til at du diskuterer / anbefaler i din jigartikkel flere typer rutebiter for mortising. Jeg har lest de endefabrikkene, som du ikke nevner, & # 160; fungerer bra for denne jobben. Noen tanker om det? Grunnen til at jeg spor er at de er lett (og relativt billig) fas i 6 «lengder, noe som gjor dem fristende til a prove pa dype lofter, som pa passasjedorer.

Alt passer til du legger lim pa den.

Alt passer til du legger lim pa den.

(innlegg # 115917, svar # 11 av 29)

End mills er tilfredsstillende, men ikke bunnkutt samt solid karbid, skyt ut chipet heller ikke sa lenge i tre. Dessuten er de ikke designet for a kjore pa 20K, sa det kan v re noen balanseproblemer, jeg har ikke hort om noen. Stalendemoller er sa billige, du kan prove.

Men, for a v re sikker, en 2 eller 3 flutes opp spiral solid carbide cutter laget for tre, vil ut de fleste mortice skj reverktoy og de er relativt trygge og tilgjengelig i lange lengder.

Dette lengdeproblemet er imidlertid et problem med karbid, ikke sa mye med stal. Problemet: Carbide cutters har vanligvis skj re diametre = til sine shanks. Som sadan vil en mortice kutt til en & # 160; enkel diameter vil & # 160; frustrer chiputjevning hvor kutterdybden overskrider floytelengden. Hvis mortice er «diameter», er det mindre problem.

(innlegg # 115917, svar # 12 av 29)

«en 2 eller 3 flutes opp spiral solid carbide cutter laget for tre, vil ut sist de fleste mortice skj reverktoy»

Vel, med mindre du treffer en skrue. DAMHIKT. 😉

Hvorfor jeg spurte, jeg er pa markedet for a erstatte min nylig avlede 3 «karbidoppgradering (se ovenfor), og jeg tenkte pa a prove ut en sluttmolle.

Alt passer til du legger lim pa den.

Alt passer til du legger lim pa den.

(innlegg # 115917, svar # 4 av 29)

Jeg liker bade du har oppfort, Fortunes jig litt mer.

Her er en jeg laget som er lik.

(innlegg # 115917, svar # 5 av 29)

Hva begrenser ruteren reise nord / sor? Oy / hand koordinering?

(post # 115917, svar # 6 av 29)

Det var fremdriftsbilder fra a bygge jiggen, det endelige produktet bruker stopp som rir i t-sporet, og kantstyreren er festet til «HDPE» -formede line re lagre som tillater bare lateral bevegelse.

Jeg vet at det er altfor komplisert, men dette er min hobby, og en utgivelse fra min AutoCAD-shackles i lopet av arbeidsugen! Det var morsomt a designe og lage.

Malet mitt var a lage en jig som ikke spiser litt lengde, som FWW jigs og FMT gjor, men gir ogsa nok kapasitet til a lage dorer. Jeg onsket a kunne gjore dypere tenonger enn en Festool Domino kunne gjore.

ps: gjenkjenne noe i bildet av PC310? 🙂

(innlegg # 115917, svar # 8 av 29)

God kommando av maskinvare og utsokt smak i underlagene, min helt.

(innlegg # 115917, svar # 10 av 29)

Kan jeg sporre om hvor du kjopte din aluminiumsbelter?

De ni mest skremmende ordene pa engelsk er: «Jeg er fra regjeringen og jeg er her for a hjelpe.» – Renaldus Magnus.

(innlegg # 115917, svar # 13 av 29)

(innlegg # 115917, svar # 17 av 29)

Bein, sjekk Ebay. & # 160; 8020 selger en mengde stikkontakter der. & # 160; Du finner gode priser.

(innlegg # 115917, svar # 20 av 29)

V r oppmerksom pa at 8020 aluminiumprofiler ikke er nodvendige, du kan lage en «kanal» for kantgiret for a kjore inn – som i Jeff Millers mortise jig i FWW.

(innlegg # 115917, svar # 15 av 29)

Er du villig til a dele AutoCAD-filene? Jeg har samme ruteren. Veldig fascinerende jig. [email protected]

(innlegg # 115917, svar # 7 av 29)

Na ser jeg at du vil gjore buet arbeid, kanskje Fortunes Jig er det bedre av de to du nevnte.

(innlegg # 115917, svar # 14 av 29)

Min favoritt jig er to hand og et godt sett med meisler.

(innlegg # 115917, svar # 16 av 29)

For a miste enden av et langt bord betyr det at du ma bruke en ruter i horisontal stilling. Jeg foretrekker lost tenon og bruk den enkle og rimelige horisontale mortise jig publisert av Woodsmith. 99% stov er fanget og spiralbiter kjorer kjolig. Du trenger ikke a stoppe og rydde ut sjetonger. De suges ut som de blir laget.

Det er i utgave 60 noe?

De pleide a selge en maskinvare og et plansett ogsa.

(post # 115917, svar # 18 av 29)

Den eneste mortising planen som tilbys pa deres hjemmeside er bare for sideskarer, jeg har mesteparten av blader og sokte dem den andre dagen, og kunne ikke finne en jeg likte eller noe som den som du nevnte? Jeg ser igjen. Takk for innspillingen skjont!

(post # 115917, svar # 19 av 29)

Er dette den du leter etter?

Slike som en Leight FMT.

Jeg har dette problemet med Woodsmith.

(innlegg # 115917, svar # 21 av 29)

Det er utgave nummer 67. Dette utmerker seg ved a kutte lister i enden av et styre. Jeg tilhorer to trebearbeidingsklubber. Jeg har reprodusert planene for medlemmer, og de alle elsker det. Jeg kan kutte 2 lister for los tenon i minutter. Ingen behov for en tenonjig for bordssagen. Jeg har kuttet tusenvis av boringer, og litt renner kjolig og ikke stov a feie opp. N ringslivet bruker ogsa horisontale mortisers. Alt annet lider i sammenligning.

En kostbar multi-router er den eneste som er lik denne enkle, rimelige jakten. Jeg la til en bolt pa 16 trader per tomme til toppen av den justerbare rutelofteren og kan «ringe» i 1/16 tommers trinn med en full dreining av bolten. 1/32 er 1/2 omdreining, 1/64 er 1/4 omdreining, 1/128 er 1/8 sving.

(innlegg # 115917, svar # 22 av 29)

(innlegg # 115917, svar # 23 av 29)

Jeg laget den jig ganske lenge siden, og brukte den bare en gang, har samlet stov pa en hylle. Av en eller annen grunn likte jeg ikke det; var ikke akkurat nok til det jeg trengte det for, eller jeg folte meg ikke trygt a holde lageret manuelt. Jeg vil ta det ned skjont og revurdere det. Takk!

(innlegg # 115917, svar # 24 av 29)

denne maneden er problemet med FWW en artikkel om mortise maskiner. De beskrevne horisontale maskinene er de beste og mest kostbare av de som er vurdert. Den Woodsmith jig gjor den samme operasjonen bare skitt billig.

(innlegg # 115917, svar # 25 av 29)

(innlegg # 115917, svar # 26 av 29)

Det er fantastisk!

Veldig raske store mortises.

(innlegg # 115917, svar # 27 av 29)

Jeg er litt delvis til Shop-laget sporet mortiser som ble omtalt i # 174. & # 160; Jeg har bygget alle slags tilbehor for a folge med. & # 160; Jeg kan kutte 8 mortises i en mitered skap dor pa ca 2 minutter, og alle leddene for et sporadisk bord pa mindre enn ti, inkludert oppsett.

Haper dette hjelper.

Privat & amp; Sma Gruppe Woodworking Classes i Great Smokey Mountains.

(innlegg # 115917, svar # 28 av 29)

Jeg antar jeg savnet den, jeg sjekker den ut. Takk!

(innlegg # 115917, svar # 29 av 29)

En av de beste DIY-ene er den i FWW # 141. Ligner pa woodgears versjonen, men enklere a lage. Bruker ogsa frawer lysbilder. Det fungerer bra. A tilpasse ideene til tregearmodellen ville v re enkel. Den i FWW # 141 bruker en veldig enkel router hoydejustering mechansim.

Navigasjon.

Nylige diskusjoner.

Jigs, Fixtures, Tips & Tricks.

Knots Gallery.

Ny til trebearbeiding.

Generell diskusjon.

Arkivene.

Woodworker’s Cafe.

Verktoy og maskiner.

Hand verktoy.

Behandling.

Dreie og Carving.

Tre og materialer.

Prosjektplaner / CAD-programvare.

Web-eller Magazine Feedback.

Du er ekspert.

ARKIVFOLDER: Spor John White.

ARKIVFOLDER: Tilordne en ekspert for meg.

Arkivmappe: John White.

ARKIVFOLDER: Matt Berger.

ARKIVFOLDER: P.Gedrys.

ARKIVFOLDER: Asa Christiana.

Onsket.

Forretnings- og jobbmuligheter.

Trebearbeidingsklubber.

Fint trebearbeiding Trebearbeiding Planer og prosjekter Trebearbeiding Videoer Trebearbeiding Verktoy Trebearbeiding Tips og teknikker Trebearbeiding Videoer Trebearbeiding Blogger Butikker Galleri Om din sikkerhet Trebearbeidingsknopper Forum Online medlemskap Fine trebearbeidingstidskrifter Fint trebearbeiding Magasin Abonnement Fint trebearbeiding Magasin Fornyelse Fint trebearbeiding Magasin Gaveabonnement Annonsor Markedsforing Fine trebearbeiding Boker og DVDer Start Trebearbeiding.

Fine Homebuilding Homebuilding Hvordan Tos Verktoy Guide Design og Layout Ideas Video Prosjekter og Planer Blogger Prosjekter Fotogalleri Breaktime Forum Online Medlemskap Fine Homebuilding Magazine Fine Homebuilding Magazine Abonnement Fine Homebuilding Magazine Fornyelse Fine Homebuilding Magazine Gave Abonnement Annonsor Marketplace Fine HomeBuilding Boker og DVDer Green Building Advisor Grunnleggende byggegrunnlag Gronne bygningsveiledning Gronne hus Gronne bygninger Sporsmal og svar En gronn bygning Ordliste Butikk Hjembygging: Energieffektivitet.

Fine Cooking Oppskrifter Drikk Oppskrifter Guide til Grilling Meny Makere Oppskrifter Makere Matlaging Hvordan-Cooking Matlaging Videoer Cookstalk Forum Online Medlemskap Fine Cooking Magazine Fine Cooking Magazine Abonnement Fine Cooking Magazine Fornyelse Fine Cooking Magazine Gave Abonnement Fine Cooking Boker og DVDer.

Fin hagearbeid Planteguide Hage Design Container Hagearbeid Hagearbeid Slik Gardening Videoer Blogger om Hagesenter Galleri Forum Fine Hagearbeid Magazine Fine Hagearbeid Magazine Abonnement Fine Hagearbeid Magazine Fornyelse Fine Hagearbeid Magazine Gave Abonnement Annonsor Marketplace Fine Hagearbeid Boker og DVDer Vegetabilske Gardener Grow Gronnsaker Growing Tomates Organic Gardening Hvordan til Compost Garden Projects Vegetable Gardening Magazine.

Trader Som Slik syr Videoer Brodermonstre L r deg selv a sy Sewstylish Forum Trader Tidsskrift Trader Tidsskrift Abonnement Trader Tidsskrift Fornyelse Trader Tidsskrifter Gave Abonnement Annonsor Markedsplass Trader Boker og DVDer Handverk Hekle Broderier Smykker Gjor Strikkpapir Handverk Sying Boker pa Handverk.

FineWoodworking.com GreenBuildingAdvisor.com er en del av Taunton Home and Garden Network.

&kopiere; 2012 The Taunton Press, Inc. Alle rettigheter reservert.